Z Tribalwars Wiki CZ
Přejít na: navigace, hledání

KmenVstup do kmeneZaložení kmenePozvání do kmene a propuštění hráčeOpuštění kmeneRozpuštění kmeneDiplomacieKmenové válkyFórum kmeneKmenový profilPozice v kmenuNajít kmenKmenové schopnostiRezervační systémNeaktivní zakladatel kmene


Rezervační systém

je nástroj velkého významu, jeho funkcí je předcházet v kmeni jinak častým hádkám o nově zabrané vesnice. Bez rezervačního systému už by si hru málokterý vůdce dokázal představit. I přesto, může vůdce RS zakázat.

Rezervace tabulka.png
RS umožňuje hráčům kmene rezervovat vesnice, které má v plánu dobýt, a tím je označit, aby se nesrazili s ostatními hráči (kteří by mohli mít stejný úmysl).

Vůdce kmene může nastavit tyto parametry kmenového RS:

rezervační limit, tj. maximální počet vesnic, které si může každý hráč nárokovat,

časový limit, tj. počet dní, během kterých by měl hráč vesnici dobýt, jinak mu rezervace vyprší,

čekací doba, tj. je čas, po kterém si může danou nedobytou vesnici rezervovat jiný hráč.

Dále obsahuje rezervační systém i Protokol, kde je zaznamenána historie změn v rezervacích za posledních 5 dní, což usnadňuje práci kmenového soudce v případě sporů.

RS tedy slouží pouze jako značící pomůcka. Neznemožní tedy ostatním hráčům útočit (ani dobýt) rezervovanou vesnici, ale pouze je při odesílání útoku či podpory upozorní, že cíl je rezervován soukmenovcem.

V případě, že někdo dobije vámi rezervovanou vesnici, přijde vám oznámení, že byla vaše rezervace ignorována.


Rezervační systém je možné sdílet se spojenci. Pak hráči vidí jak rezervace své a soukmenovců, tak i spojenců. Kmeny ale mohou mít každý své vlastní nastavení RS, a tak se může stát, že nebude stejné pro oba kmeny, je proto důležité se spojenci tuto skutečnost domluvit a v ideálním případě sjednotit parametry. Bohužel není vidět, jaké nastavení používají spojenci.

Rezervac1.jpg
Rezervace mapa.jpg
Rezervac2.jpg
Přidat vesnici do rezervace může hráč v menu "Kmen" - "Rezervační systém" zadáním údajů do tabulky vlevo dole s názvem "Přidat novou rezervaci".

Pokud už ji nerezervuje někdo jiný, je mu připsána a zobrazí se v seznamu rezervovaných vesnic.

Hráči s Prémiovým účtem mohou rezervovat/rušit rezervace i na mapě pomocí ikonky se zámečkem v rychlém menu. Ti také na mapě ihned vidí, které vesnice jsou rezervované - u těch se zobrazuje malý zámeček (žlutý pro vlastní rezervace a modrý pro rezervace ostatních hráčů). Stejně tak vidí symbol rezervace vesnic přímo v profilu hráčů u jejich vesnic.


Rezervace je možno zobrazovat i dle filtrů (tabulka vpravo dole).